Curug Widadari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Curug Widadari saget ditingali ana ing tlatah Kabupatèn Pekalongan, Jawa Tengah. Curug iki ngadèg tepatipun ing Désa Jalatiga, Kacamatan Talun, ana ing sisih lor Kabupatèn Pekalongan. Manawi mireng namanipun Curug niki, Curug kang mau gadhah sesawangan kang saé punika mboten bènten kaliyan curug kan wonten ing daerah-daerah liyané. Nanging satunggal kang dadosaken Curug ini kesohor, ya iku kerana papan wisata niki tase asri lan dèrèng kathah dikunjungi wisatawan.

Curug Bidadari

Curug kang gadah toya warna ijo punika mboten nyimpen cerita-cerita kang sipaté mitos. Kerana mboten kathah penduduk sakiwa-tengené kampung kang ngertos cerita awalé déné diasmanipun Curug Widadari. Conthonipun kaya ceritane Jaka Tarub lan Widadari kang ayu-ayu. Namanipun Curug niki, mboten disebabaken kerana wonten Widadari kang siram ing daerah niki. Curug niki karan Curug Widadari kerana sesawangan alame kang saé banget, déné masarakat kang pertama kali babat alas Jolotigo kesihir keayuane Curug niki, sehingga akhire diarani kaya ta asmane makhlukkang ayu sanget, ya iku widadari.

Fasilitas[besut | besut sumber]

Saliyané gadah toya kang wernane ijo, Curug Widadari gadah watu-watu kang ukurane bènten-bènten. Wonten kang ukurane agung banget, nanging kathah kang ukurane alit, lumrahé watu kang ukurane alit kesebar ing alirane curug kang akhire mbentuk kali watu. Manawi diperhatiaaken, Curug niki gadah tigo pérangan. Pertama toya kang nyambungaken grojokan alit nuju aliran kali watu. Sanajan mboten luas sanget, toya kang kekumpul ing ngandape grojokan niki duwé jero kanthi 3 mèter. Sanajan grojokan kang wonten ing mriku kalebu alit, nanging aliran arus e kelebet santer.

Kaping kalih kumpulan toya kang nyambungaken daerah pertama tumeko pérangan inti saking Curug Widadari. Toya ing mriki mboten luas lan jero, nanging santer banget. Kathah wisatawan kang ngelewati daerah niki bakal kepleset lan ambyur sak awak-awake. Boten usah kuatir, karena penduduk sakiwa-tengené Curug sampun gadah kepedulian pencegahan musibah, penduduk sakiwa-tengené sampun masangi daerah curug niki tambang-tambang kang gedhé, gunané kanggo piranti gojekan sehingga ora perlu kuatir tibo.

Lan daerah kang nomer tiga, inti mligi Curug Widadari, kerana air terjun kang gedhé dhéwé langsung ditadahi daratan lemah kang cekung, sehingga akhire kebak keisi toya. Arus ing daerah niki santer banget, ugi jerone ngeluwihi daerah nomer 1. Kisaran jerone bisa luwih 4 mèter.

Sekliyane air terjun, sedawa-dawane dalan kang kudu ditempuh saking pintu masuk utama ugi nampilaken sesawangan kang saé. Sanajan dalan kang kudu ditempuh ngeri lan medeni, ya iku duwé tikungan kang curam, sisih kiwo dalan ugi jurang kang jerone ora bisa diperkiraaken. Sehingga, masarakat kang dugi nuju Curug kudu ngantos-ngantos banget. Boten usah kuatir tibo, kerana penduduk sakiwa-tengené sampun ndamel dalan kanga sale lemah lunyu, diparingi kerikil cilik-cilik sehingga wong kang numpak motor ora kepleset.

Kathah wit-witan cemara kang nambahi sesawangan dados luwih saé. Pengnjung saget manfaataken momentum niki kanggé foto-foto kaliyan rencang utawa sederek sedaya. Daratan kang mboten rata, pas banget manawi dados area penjelajahan utawi hiking. Fasilitas saliyané Curug niki ya iku wonten penduduk kang nawaraken jasa kanggé ngurusi kemah kanggé masarakat kang duwé kersa kemah ten daerah mriku.

Boten perlu kuatir manawi mboten sempet mbeto jajan kanggé cemilan. Penduduk sakiwa-tengené sampun sadhar lan akhire ndamel warung-warung prasaja ing pinggir-pinggire daerah panjatan. Jajan kang didol ugi warna-warna, wiwit gorengan tempe, tahu, utawa pisang, ombé-ombean mineral, ombean rasa-rasa, jajan kemasan kaya ta ciki, sampe mi goring utawa mi rebus. Sanajan mboten sami kaliyan jajan kang ana ing supermarket kutha, jajan niki saget ngganjel weteng manawi luwe utawa katisen.

Dalan kanggé dugi ten Curug Widadari[besut | besut sumber]

Wonten pira-pira rute (dalan) kang bisa nunjuaken Curug Widadari. Yaiku saking kutha Batang utawa saking Kutha Pekalongan. Manawi diperkiraaken, rute tempuh saking Kutha Pekalongan luwih rikat.

Tiket Mlebet[besut | besut sumber]

Dumugi ten gerbang utama pengunjung bakal ditariki biaya Rp 5.000,-per pengunjung. Nanging rega iki bisa berubah manawi dina libur. Ngelanjutaken saking daerah mriku, pengunjung bakal nemoni papan parker kang caket saking warung-warung penduduk. Biaya parker luwih kurang Rp 2.000 per motor. Ora perlu kuatir rega jajan ing Curug Widadari, kerana regane panganan tase murah meriah. Labèl pranala

Pranala njawi[besut | besut sumber]