Cuneiform

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Seratan paku (abasa Sumeria)kanggé déwa An (ugi dados pananda kanggé déwa DINGIR)..

Cuneiform ya iku wujud utawa karakter huruf paku kang mula-mula digawé ing bangsa sumeria (Assiria) ing kidul Kali Eufrat lan tragis Irak.Awiwit 3000 taun biyèn lan tumuju pisanan bibit kawit anané tulisan kang ana lan ngembang ana ing sakiteré donya.Cuneifrom uga duwé biji kang ngelanjutake tata cara komunikasi/wicara kang sadurungé migunakaké gambar (Piktograf) kang arubah wujud dadi tulisan kanthi simbol abstrak