Cumbana silit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cumbana silit

Cumbana silit yaiku tumindak seksual sing nyisipake palanangan menyang silit pasangan seksual. Tembung kasebut uga kalebu tumindak seksual liyane sing kalebu anus, kalebu pegging, anilingus (anilingus : silit banjur cumbana lambe), driji, lan ngelebokake barang liya menyang silit. Ana salah tanggapan umum nggambarake cumbana silit minangka prakteke khusus dilakoni wong lanang. Salah tanggapan iki disingkirake dening peneliti, amarga ora kabèh wong homo ngelakoni cumbana silit, lan jinis seks ora umum ing antarane wong heteroseksual. Gaya cumbana iki uga bisa ditindakake minangka bagian saka laku seksual lesbian. Akeh wong nemokake gaya seks sing nyenengake ing dubur, lan sawetara bisa entuk orgasme liwat stimulasi prostat ing wong lanang, lan stimulasi g-spot itil lan sikil ing sikil wedhok. Nanging, akeh wong sing ndadeni lara, ing sawetara kasus sing dadi ngelarani banget yen ngelakoni gaya cumbana iki, sing bisa uga amarga faktor psikologis ing sawetara kasus.