Cultuurstelsel

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Cultuurstelsel (sacara kurang pas diterjemaaké dadi ‘Tanam Paksa’) iku aturan kang dianakaké déning Gubernur Jenderal Johannes van den Bosch kang majibaké saben désa nyisaaké sabagéan lemahé (20%) kanggo ditanduri tanduran dagang khususé kopi, tebu lan tarum (nila). Asil tanduran iki bakal dituku déning pamaréntah kolonial kanthi rega sing wis ditemtokaké lan asil panèn dipasrahaké marang pamaréntah kolonial. Warga désa sing ora nduwé lemah kudu kerja 75 dina jroning sataun (20%) ing kebon-kebon duwèké pamaréntah.


Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cultuurstelsel&oldid=825073"