Crayon Shin-Chan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Crayon Shin-chan

Crayon Shin-chan (クレヨンしんちゃん Kureyon Shinchan) ya iku serial manga lan anime anggitane Yoshito Usui. Paraga mliginé ya iku bocah lanang umur limang taun, dhèwèké murid taman kanak-kanak kang asring gawé ulah, lan gawé repot kabèh wong kang ana ing sakupenge.[1]

Crayon Shin-chan pisanan metu ing taun 1990 seminggu pisan ing majalah Weekly Manga Action, kang diterbitake déning Futabasha. Crayon Shin-chan mulai main ing TV Asahi tanggal 13 April 1992. Ing Indonésia, komik Shin-chan diterbitake déning Indorestu Pacific (sadurunge uga tau diterbitake déning Rajawali Grafiti kanthi irah-irahan Crayon). Anime Crayon Shin-chan ing Indonésia tau diputer ing stasiun televisi Trans 7 lan saiki main ing RCTI saben dina Ngahad tabuh 07.30 WIB.[2]

Humor ing seri iki saka tumindake Shin-chan kang aneh. Kayadene nalika dhèwèké dikongkon ibune ngrapikake dolanane. Tiru bapake, Shin-chan uga seneng ndelok wong wadon kang ayu lan uga seneng ngrayu wong-wong wadon kang ayu.[3]

Paraga[besut | besut sumber]

Kulawarga Nohara (野原家)[besut | besut sumber]

  • Shinnosuke Nohara (野原しんのすけ Nohara Shinnosuke) utawa Sinchan ya iku paraga utama ing serial iki, murid TK umur limang taun kang seneng nirokake tingkah lakune wong diwasa, seneng nonton serial anak-anak ing televisi, uga seneng ngrayu wong wadon diwasa kang ayu. Dhèwèké bisa ngrepotake wong-wong diwasa kang ana ing sakupenge, dhèwèké uga seneng gawé polah.[4]
  • Misae Nohara (terlahir koyama) (野原みさえ Nohara Misae) ya iku ibune Sinchan. Dhèwèké ibu rumah tangga kang asring digawé jengkel amarga nakale kenakalan Sinchan. Hukuman hukuman kang asring diwenehake ya iku dithuthuk, dijithak, utawa dijiwit. Sanajan kaya mangkono, dhèwèké tetep sayang anake. Misae seneng baget karo diskon, brosur, lan perhiasan.
  • Hiroshi Nohara (野原ひろし Nohara Hiroshi) ya iku bapake Sinchan. Dhèwèké pegawé lan kepala kulawarga. Hiroshi wedi lan manut marang garwane kepada mamanya, misae. Dhèwèké jengkel banget karo sinchan yèn gawé jengkel. Hiroshi Nohara umure 35 taun.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ December 1, 2009. "クレヨンしんちゃん新連載始まるぞぉー/芸能・社会/デイリースポーツonline" (in Japanese) Retrieved 2010-03-16.
  2. ^ "Crayon Shin-chan Manga to Continue until February." Anime News Network. November 5, 2009. Retrieved on November 18, 2009.
  3. ^ "Crayon Shinchan." KIKU-TV. Retrieved on March 24, 2010.
  4. ^ Anime News Network "Funimation Licenses Crayon Shin-Chan" Retrieved 2010-04-16.