Country Strong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Country Strong (sesirah aslinipun Love Don’t Let Me Down) nggih punika sesirah filem sandhiwara saking Amérikah Sarékat taun 2010. Filem punika kaarahaken déning Shana Feste. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénario. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punika Tobey Maguire lan Jenno Topping. Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Michael Brook. Sinematografi dipuncakaken déning John Bailey. Wondéné pambesutan filem kalampahaken Connr O'Neill. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Gwyneth Paltrow, Tim McGraw, Garrett Hedlund, lan Leighton Meester. Country Stron katepangaken kaping pisanipun ing Nashville, Tennessee surya 8 November 2010, lajeng kababar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat surya 7 Januari 2011. Filem punika sayuk karya ingkang kaping kalih antawis McGraw lan Hedlund.

Juru paraga[besut | besut sumber]

  1. Gwyneth Paltrow minangka Kelly Canter
  2. Tim McGraw minangka James Canter
  3. Leighton Meester minangka Chiles Stanton
  4. Garrett Hedlund minangka Beau Hutton
  5. Marshall Chapman minangka Winnie
  6. Jim Lauderdale minangka Teman Kelly
  7. Jeremy Childs minangka JJ

Bebungah[besut | besut sumber]

Pasanggiri Titi Wanci Kategori Panampi Kasil
Academy Awards[1] February 27, 2011 Best Original Song "Coming Home"
Tom Douglas, Hillary Lindsey and Troy Verges
Nominasi
Golden Globe Awards[2] January 16, 2011 Best Original Song "Coming Home" Nominasi
Satellite Awards[3] December 19, 2010 Best Original Song "Country Strong"
Jennifer Hanson and Gwyneth Paltrow
Nominasi
Las Vegas Film Critics Society Awards 2010[4] December 16, 2010 Best Song "Country Strong" Nominasi
Denver Film Critics Society Awards 2010[5] January 21, 2011 Best Original Song "Me and Tennessee" Nominasi
Golden Reel Awards[6] February 20, 2011 Best Sound Editing: Music in a Musical Feature Film Menang
Teen Choice Awards[7] August 7, 2011 Actress in a Drama Leighton Meester Nominasi

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Nominees for the 83rd Academy Awards". Oscars.org. Dijupuk January 26, 2011. 
  2. "Nominations and Winners - 2010". GoldenGlobes.org. Dijupuk January 26, 2011. 
  3. "2010 Nominations" (PDF). International Press Academy. Dijupuk January 26, 2011. 
  4. "The Las Vegas Film Critics Society Awards". AwardsDaily.com. Retrieved March 7, 2011.
  5. "Denver Film Critics Society 2009-2010 Award Nominations". DenverFilmCritics.org. Retrieved March 7, 2011.
  6. "2011 Golden Reel Award Nominees: Feature Films". MPSE Golden Reel Awards. 2011. Dijupuk August 10, 2011. 
  7. [1]. teenchoiceawards.com. Retrieved July 24, 2011.

Pranala njawi[besut | besut sumber]