Confetti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Confetti lors d'un evènement artistique
A tumpukan confetti biru.

Confetti yaiku salah sawijining jinis potongan-potongan cilik utawa kertas, mylar, utawa bahan logam sing biasane diluncurake ing perayaan, utamane arakan lan pesta . [1] Asal-usul kasebut saka confectum Latin, kanthi confetti jamak saka confetto Italia, manis cilik. [2] Confetti kertas modern bali menyang ritual simbolis mbuwang biji-bijian lan permen sajrone acara khusus, tradhisional kanggo pirang-pirang budaya sajrone sejarah minangka adat kuno wiwit jaman kapir, [3] [4] nanging diadaptasi saka permen lan biji-bijian menyang kertas nganti pirang-pirang abad . [5]

Meriem Confetti njeblug nalika calon penganten miwiti nari kaping pisanan
Gelembung digunakake ing panggonan confetti

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "American Heritage Dictionary". Yourdictionary.com. 2014-06-20. Dibukak ing 2014-07-21.
  2. "Confetti - Definition and More from the Free Merriam-Webster Dictionary". Merriam-webster.com. 2012-08-31. Dibukak ing 2014-07-21.
  3. "confetti - definition of confetti by The Free Dictionary". Thefreedictionary.com. Dibukak ing 2014-07-21.
  4. "A Brief History of Jordan Almonds (Confetti)". Candy Favorites. Dibukak ing 2014-07-21.
  5. "The Daily Apple: Apple #360: Confetti". Dailyapple.blogspot.com. 2008-12-31. Dibukak ing 2014-07-21.