Pésta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pista ulang taun ing Amérika Sarékat

Pista (saka basa Portugis festa) iku sawijining acara sosial sing dikarepaké kanggo pèngetan lan rékréasi. "Pista" bisa asifat agama utawa ana gandhèngané karo musim, utawa ing tingkat sing luwih kawatesan, ana gandhèngané karo acara-acara pribadi lan kulawarga kanggo mèngeti utawa ngrayakaké sawijining prastawa kusus ing kauripan sing ana gandhèngané.

Pista ing rong kasus pungkasan sing katulis ing ndhuwur iki biyasa diarani slametan utawa bancakan ing basa Jawa.