Cloudy with a Chance of Meatballs 2

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cloudy with a Chance of Meatballs 2
Gambar:Cloudy with a Chance of Meatballs 2.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani
Diprodhuseri
  • Pam Marsden[1]
  • Kirk Bodyfelt[2]
Diskénariyoni
Carita déning
Adhedhasar Characters
déning Judi Barrett
Ron Barrett
Dibintangi
Dimusiki Mark Mothersbaugh[3]
Dibesut déning Robert Fisher, Jr.[4]
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Sony Pictures Releasing[6]
Tanggal metu
  • Sèptèmber 27, 2013 (2013-09-27)
Suwéné
95 menit[7]
Nagara Amérikah Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $78 yuta[8]
Kalarisan $274.3 yuta[8]

Cloudy with a Chance of Meatballs 2 ya iku filem animasi saka Amérika tahun 2013 kang diprodhuksi déning Columbia Pictures lan Sony Pictures Animation, animasi dening Sony Pictures Imageworks, lan didistribusikake dening Sony Pictures Releasing. Filem iki terusan saka Cloudy with a Chance of Meatballs tahun 2009 (kang siji iki adhedhasar saka bukune Judi lan Ron Barrett, buku saka jeneng sing padha), filem iki disutradarani dening Cody Cameron, lan Kris Pearn karo Phil Gusti lan Christopher Miller minangka eksekutif prodhusèr. Pemeran anyar anggota kalebu Kristen Schaal minangka orangutan Barb lan Terry Kru minangka Pejabat Earl, ngganti Mr. T ing filem kapisan.[9] Lakune filem yaiku Flint Lockwood lan kanca-kanca bali menyang Chewandswallow kanggo nyelametke donya sawise ditumpes karo FLDSMDFR, mesin iki mrodhuksi makluk kewan-panganan.

Cloudy with a Chance of Meatballs 2 dirilis ing Amérikah Sarékat tanggal 27 Sèptèmber 2013,[10] lan nyakup untung luwih saka $ 274 yuta nglawan anggaran $ 78 yuta. Filem kasebut yaiku filem animasi Sony Pictures pungkasan sing nduwe keterlibatan Phil Lord lan Christopher Miller nganti Spider-Man: Ke Spider-Verse (2018).

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Cody Simpson's "La Da Dee" To Become The End Credits Song For Sony Pictures Animation's "Cloudy With A Chance Of Meatballs 2"". PR Newswire. August 12, 2013. Dijupuk August 14, 2013. 
  2. Sony Pictures Animation (August 21, 2012). "Delicious Voice Cast Storms In To "Cloudy 2: Revenge Of The Leftovers"". PR Newswire. Dijupuk November 3, 2012. 
  3. Noyer, Jérémie (September 30, 2012). "Hotel Transylvania composer Mark Mothersbaugh's DEVO-tion to animation". Animated Views. Dijupuk October 2, 2012. 
  4. Peter Debruge (September 23, 2013). "'Cloudy With a Chance of Meatballs 2′: Seconds Offer Hollow Sugar-High". Variety. Dijupuk September 27, 2013. 
  5. "Cloudy with a Chance of Meatballs 2". The Numbers. Dijupuk October 25, 2018. 
  6. a b "Cloudy with a Chance of Meatballs 2". AFI Catalog of Feature Films. Dijupuk 2017-06-20. 
  7. "CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS 2 (U)". Columbia Pictures. British Board of Film Classification. September 10, 2013. Dijupuk September 10, 2013. 
  8. a b "Cloudy with a Chance of Meatballs 2 (2013)". Box Office Mojo. IMDb. Dijupuk March 25, 2014. 
  9. Breznican, Anthony (August 21, 2012). "CAUTION: Food may eat YOU in 'Cloudy With a Chance of Meatballs' sequel -- EXCLUSIVE". Entertainment Weekly. Dijupuk August 22, 2012. 
  10. The Deadline Team (October 15, 2012). "Sony Upgrades Elysium Into Summer 2013, Pushing RoboCop To February 2014". Deadline. Dijupuk October 16, 2012.