Cloudy with a Chance of Meatball (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cloudy with a Chance of Meatballs
Gambar:Cloudy with a chance of meatballs theataposter.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani Phil Lord
Christopher Miller
Diprodhuseri Pam Marsden
Ditulis déning
  • Phil Lord
  • Christopher Miller
Adhedhasar Cloudy with a Chance of Meatballs
déning Judi Barrett lan Ron Barrett
Dibintangi
Dimusiki Mark Mothersbaugh
Dibesut déning Robert Fisher Jr.
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Columbia Pictures[2]
(Sony Pictures Releasing)[1]
Tanggal metu
  • Sèptèmber 12, 2009 (2009-09-12) (Los Angeles)[3]
  • Sèptèmber 18, 2009 (2009-09-18) (United States)
Suwéné
90 menit[1]
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $100 million[4]
Kalarisan $243 million[4]
Logo filem Cloudy with a Chance of Meatball.

Cloudy with a Chance of Meatballs iku filem animasi Amèrikah taun 2009 ajénre kemidhi lan fiksi sains. Carita ing filem iki kurang luwih asalé saka buku bocah kang nunggal jeneng anggitané Judi lan Ron Barrett. Filem iki diprodhuksi Sony Pictures Animation, lan dibabar déning Columbia Pictures nalika 18 September 2009. Kanthi pangisi swara Bill Hader, Anna Faris, Bruce Campbell, James Caan, Bobb'e J. Thompson, Andy Samberg, Mr. T, Benjamin Bratt, Neil Patrick Harris, Al Roker, Lauren Graham, lan Will Forte. Lakoné dianggit lan diarahké déning Phil Lord lan Christopher Miller. Filem iki kasil kanthi komersil, nampa kritik apik, lan éntuk pikolèhan $243 yuta ing sakubenging dunya saka rantaman $100 yuta.[4] Filem lanjutané, Cloudy with a Chance of Meatballs 2, dibabar nalika 27 September 2013.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c "Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)". AFI Catalog of Feature Films. Dijupuk November 11, 2017. 
  2. Gold, Daniel (September 17, 2009). "Cloudy With a Chance of Meatballs". The New York Times (The New York Times Company). Dijupuk November 12, 2017. 
  3. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng HollywoodLAPremiere
  4. a b c "Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)". Box Office Mojo. IMDb. Dijupuk December 20, 2010.  Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "BoxOfficeMojo" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda