Chelow kabab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chelow kabab
Kebab Bakhtyari.jpg
Chelow kebab Bakhtyari
AjanganMain
Panggonan asalBendera_Iran Iran
Hawa ajanganHot
Woworan pokokRice and kebab
Buku masakan: Chelow kabab  Médhia: Chelow kabab

Kabab Chelow ( Pèrsi: چلوکباب‎‎ čelow-kabāb[tʃelowkæˈbɒːb] ) minangka panganan Iran sing kalebu beras kukus ( čelow ) lan salah sawijining jinis kebab Iran. [1] Iki dianggep minangka " sajian nasional " Iran, [2] lan bisa uga digawe nalika jaman wangsa Qajar .

Chelow kabab disajikan nganggo iringan kayata mentega, bubuk sumac, kemangi, bawang, lan tomat panggang. [3] Wedang tradisional sing diiringi kebab chelow yaiku doogh, ombenan adhedhasar yogurt Iran, kadhang-kadhang digawe saka banyu karbonat.

Kebab Persia barbequed ing Iran

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "ČELOW-KABĀB". Encyclopædia Iranica. V. p. 125. Dibukak ing July 21, 2017.
  2. "Restaurant review: Apadana, Huddersfield". Huddersfield Daily Examiner. June 21, 2013. Diarsip saka sing asli ing December 30, 2017.
  3. "ČELOW-KABĀB". Encyclopædia Iranica. V. p. 125. Dibukak ing July 21, 2017.