Chef (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Chef
Gambar:Chef 2014.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani Jon Favreau
Diprodhuseri
  • Jon Favreau
  • Sergei Bespalov
Ditulis déning Jon Favreau
Dibintangi
Sinématografi Kramer Morgenthau
Dibesut déning Robert Leighton
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Open Road Films
Tanggal metu
  • Maret 7, 2014 (2014-03-07) (SXSW)
  • Mèi 9, 2014 (2014-05-09) (United States)
Suwéné
114 minutes[1]
Nagara United States
Rantaman $11 million[2]
Kalarisan $46 million[3]

Chef yaiku film drama komedi Amerika Serikat taun 2014 sing panulis skenarione, diprodhuksi, lan diarahake dening Jon Favreau . Dhèwèké uga melu main film, dhèwèké dibantu Sofia Vergara, John Leguizamo, Scarlett Johansson, Oliver Platt, Bobby Cannavale, Dustin Hoffman, lan Robert Downey, Jr. . Favreau main karo koki profesional sing metu saka sawijining restoran ing Los Angeles lan bali menyang omahé ing Miami kanggo ngrampungake truk pangan. Dheweke ngedekake hubungan karo mantan bojone lan ngundang putrane supaya bisa ngeterake truk kasebut menyang LA nalika ngedol Kubaos ing pirang-pirang kutha.

Favreau nulis skenario film kasebut sawise ngarahake pirang-pirang film kang biaya dhuwur. Dheweke kepengin bali maneh, nggawe film babagan masak.[4] Pemilik truk pangan sing uga koki, Roy Choi uga dadi sahabat produser lan nuduhake maneka menu menu, uga nyiapake kanggo tujuan shooting. Proses produksi film wiwit ing Juli 2013 ing Los Angeles, Miami, Austin, lan New Orleans. Chef wiwit tayang ing South dening Southwest 7 Maret 2014 lan dirilis bebarengan 9 Mei 2014 dening Open Road Films, entuk luwih saka US $ 45 yuta ing box office . lan nampa ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Jon Favreau minangka Carl Casper
  • Sofía Vergara minangka Inez
  • Emjay Anthony minangka Percy
  • John Leguizamo minangka Martin
  • Scarlett Johansson minangka Molly
  • Oliver Platt minangka Ramsey Michel
  • Bobby Cannavale minangka Tony
  • Amy Sedaris minangka Jen
  • Dustin Hoffman minangka Riva
  • Robert Downey, Jr. minangka Marvin
  • Russell Peters minangka polisi Miami
  • Jose Caridad Hernandez ("Perico") minangka Abuelito

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "CHEF (15)". British Board of Film Classification. May 1, 2014. Dijupuk May 1, 2014. 
  2. "'Chef,' the movie, the DVD ... the restaurant? Favreau, Choi cook again". Los Angeles Times. September 26, 2014. Dijupuk December 4, 2015. 
  3. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng bom
  4. Baker, Jeff (May 26, 2014). "Jon Favreau's wild Hollywood ride from 'Swingers' to 'Iron Man' and 'Chef': interview". The Oregonian. Dijupuk July 14, 2014. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]