Challenger

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Montor mabur Challenger nalika mluncur

Challenger iku montor mabur ulang-alik NASA kang kaloro. Paluncuran perdhanané dumadi nalika tanggal 4 April 1983. Montor mabur iki tau nglakoni misi kaping 9 sadurungé akiré remuk ing detik angka 73 paluncuran kanggo misiné kang kasepuluh lan niwasaké kabèh awak montor mabur kang gunggungé pitu wong nalika tanggal 28 Januari 1986. Challenger digantèkaké déning montor mabur Endeavour kang nglakokaké paluncuran perdhanané nalika taun 1992, enem taun sawisé musibah.

Astronot Challenger[besut | besut sumber]

Astronot kang tiwas;Michael Smith,Dick Scobee,Judith Resnik,Ronald McNair,Ellison Onizuka,Gregory Jarvis lan Christa McAuliffe

Misi kang banget diminati masarakat Amérika[besut | besut sumber]

Misi Challenger banget diminati déning masarakat AS amarga tekané guru sekolah menengah atas kang asalé saka New Hampshire, Christa McAuliffe-wong pisanan kang asalé saka masarakat biyasa-lan palantikan program Guru ing Ruwang Angkasa NASA. McAuliffe dijadwalaké kanggo mènèhi piwulang saka ruwang akasa marang murid-muridé, sawijining program kang inovatif lan ngéramaké kang bisa mbangkitaké antusiasme gedhé banget ing kalangan pandhidhik lan siswa.