Judith Resnik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Judith Resnik
Resnik ing September 1978
Antariksawati NASA
KabangsanAmerika Sarekat
StatusSeda ing misi
Lair(1949-Cithakan:NOMORBULAN-05)5 April 1949
Akron, Ohio, AS
PatiJanuari 28, 1986(1986-01-28) (umur 36)
Cape Canaveral, Florida, AS
Pedamelan sanèsInsinyur
Alma materCarnegie Mellon University, B.S. University of Maryland, PhD.
MisiSTS-41-D, STS-51-L
Èmblem misi50px 50px
BebungahMedali Kehormatan Antariksa Kongres

Judith Arlene Resnik (/ˈrɛznɪk/; lair 5 April 1949 – pati 28 Januari 1986 ing umur 36 taun) yaiku insinyur kelistrikan, insinyur perangkat lunak, insinyur biomedikal, pilot lan antariksawati NASA sing seda nalika pesawat ulang alik Challenger ancur nalika peluncuran misi STS-51-L. Resnik menika wadon Amerika Sarekat kapindho lan wadon kapapat ing luar angkasa, ngorbit nganti 145 jam. Ia uga menika Yahudi Amerika kapisan ing luar angkasa lan wadon Yahudi kapisan saka kewarganegaraan manapun ing luar angkasa. IEEE Judith Resnik Award kanggo teknik luar angkasa dijupuk saka jenenge.

Referensi[besut | besut sumber]

 Artikel ini berisi bahan berstatus domain umum dari situs web atau dokumen National Aeronautics and Space Administration.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • Biography of Judith Resnik from IEEE
  • January 1982 Pittsburgh Press article on Judith Resnik's planning her astronaut career
  • Challenger's Enduring Mission Archived 2018-09-07 at the Wayback Machine. by Charles Atkeison
  • Autograph Letter of Astronaut Judy Resnik Shapell Manuscript Foundation
  • Judith Resnik ing Internet Movie Database
  • Karya déning utawi ngenani Judith Resnik ing perpustakaan (katalog WorldCat)
  • "Judith Resnik reference site". Diarsip saka sing asli ing 2007-06-06. Dibukak ing 2007-10-07. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  • Judith Resnik ing Find a Grave
  • Judith Resnik Autographed Letter