Cebolada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cebolada
Cebolada (Simon Lee).jpg
JinisStew, sauce, or paste
Panggonan asalPortugal
Woworan pokokOnion
Buku masakan: Cebolada  Médhia: Cebolada

Cebolada punika Portugis trikatuka godhok, sauce trikatuka utawa paste sing wis disiapake trikatuka minangka bahan utami. Versi sing disiyapake minangka tempel bisa dimasak alon-alon.

Pasugatan karo cebolada[besut | besut sumber]

Bisa uga ana macem-macem piring, kayata panganan laut sing disiapake karo steak iwak pedhang. Atum de cebolada minangka panganan sing disiapake nganggo steak tuna lan cebolada sing disiapake karo bawang karamel. Cebolada digunakake ing masakan daging sapi kayata bifes de cebolada (uga diarani bife de cebolada ), sing nggunakake steak lan cebolada sing diiris tipis. Bahan-bahan tambahan ing sajian kasebut kalebu anggur putih, cuka lan butter. Bifes de cebolada minangka item menu sing asring ditemokake ing restoran Portugis, lan biasane disedhiyakake karo kentang goreng Portugis.

Referensi[besut | besut sumber]