Caudle

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Piala Holyoke Caudle, digawe saka sekitar perak 1690 dening John Coney, lan dianakake ing Museum Seni Fogg

Caudle (utawa caudel ) [1] minangka salah sawijining jinis olahan arupa omben-omben panas sing kedadeyan ing macem-macem panganan ing saindenging masakan Inggris wiwit Abad Pertengahan nganti jaman Victoria. Kandel lan legi, lan katon cocog banget kanggo ibu sing ora valid lan ibu sing anyar. Ing sawetara periode sejarah, resep caudle adhedhasar susu lan endhog, kayata eggnog . Varian mengko luwih mirip karo gruel, jinis bubur oatmeal sing bisa diombe. Kaya bentuk posset asli (ngombe anggur lan susu, tinimbang panganan cuci mulut), caudle biasane alkohol.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Medieval Cookery - Buttered Beere". medievalcookery.com. Dibukak ing 2016-12-23.