Catherine saka Aragon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Catherine saka Aragon
Catalina de Aragón, por un artista anónimo.jpg
18th-century copy of a lost original
Queen consort of England
Tenure11 June 1509 – 23 May 1533
Pamakuthan24 June 1509
Lair16 December 1485
Archiepiscopal Palace of Alcalá de Henares, Alcalá de Henares, Castile
Surud7 Januari 1536(1536-01-07) (umur 50)
Kimbolton Castle, England
Astana29 January 1536
Peterborough Cathedral, Peterborough, England
GariniArthur, Prince of Wales
(o. 1501; died 1502)
Henry VIII of England
(o. 1509; annulled 1533)
Putra
among others...
Henry, Duke of Cornwall
Mary I, Queen of England
WangsaTrastámara
BapaFerdinand II of Aragon
IbuIsabella I of Castile
AgamaRoman Catholicism
Tapak tangan

Catherine of Aragon ( Spanyol: Catalina ; 16 Dhésèmber 1485 - 7 Januari 1536) ya iku Ratu Inggris saka Juni 1509 nganti Mèi 1533 minangka bojo pisanan saka Raja Henry VIII ; dhèwéké saiki dadi Putri Wales minangka garwané kakang Henry, Arthur.

Anak putu Isabella I saka Castile lan Ferdinand II saka Aragon, Catherine umur telung taun nalika dhèwéké dipeksa marang Arthur, Pangeran Wales, pewaris sing katon ing tahta Inggris. Piyambakipun nikah taun 1501, nanging Arthur sèda limang wulan sasampunipun. Dhèwéké njabat posisi duta Mahkota Aragon ing Inggris taun 1507 uga dadi duta wanita pisanan ing sajarah Eropa. [1] Sajrone wektu iku Inggris menangaké Peperangan Flodden, sawijining acara ing acara kasebut Catherine mainaké peran penting kanthi wicara émosional babagan pejuwang Inggris. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Weir 1991, k. 59.
  2. Catherine of Aragon, Queen of England.