Menyang kontèn

Catherine saka Aragon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Catherine saka Aragon
18th-century copy of a lost original
Prameswari Inggris
Tenure11 Juni 1509 – 23 Mei 1533
Pamakuthan24 Juni 1509
Lair16 Desember 1485
Archiepiscopal Palace of Alcalá de Henares, Alcalá de Henares, Kastilia
Surud7 Januari 1536(1536-01-07) (umur 50)
Kimbolton Castle, Inggris
Astana29 Januari 1536
Katedral Peterborough, Peterborough, Inggris
GariniArthur, Pangeran Wales
(o. 1501; died 1502)
Henry VIII saka Inggris
(o. 1509; annulled 1533)
Putra
among others...
Henry, Adipati Cornwall
Mary I, Ratu Inggris
WangsaTrastámara
BapaFerdinand II saka Aragon
IbuIsabel I saka Kastilia
AgamaKatulik Roma
Tapak tangan

Catherine of Aragon ( Spanyol: Catalina ; 16 Dhésèmber 1485 - 7 Januari 1536) ya iku Ratu Inggris saka Juni 1509 nganti Mèi 1533 minangka bojo pisanan saka Raja Henry VIII ; dhèwéké saiki dadi Putri Wales minangka garwané kakangne Henry, Arthur.

Anak putu Isabella I saka Castile lan Ferdinand II saka Aragon, Catherine umur telung taun nalika dhèwéké dipeksa marang Arthur, Pangeran Wales, pewaris sing katon ing dhampar Inggris. Piyambakipun dhaup taun 1501, nanging Arthur sèda limang wulan sasampunipun. Dhèwéké njabat posisi duta Makutha Aragon ing Inggris taun 1507 uga dadi duta wanita pisanan ing sajarah Eropa. [1] Sajrone wektu iku Inggris menangaké Peperangan Flodden, sawijining acara ing acara kasebut Catherine nduweni peran penting kanthi wicara émosional babagan pejuwang Inggris. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Weir 1991, kc. 59.
  2. Catherine of Aragon, Queen of England.