Casemiro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Casemiro
Shahter-Reak M 2015 (16).jpg
Casemiro main ing Real Madrid taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Carlos Henrique Casimiro[1]
Tanggal lair (1992-02-23) 23 Fèbruari 1992 (umur 27)[1]
Papan lair São José dos Campos, Brazil
Dhuwur 1.84 m (6 ft 0 in)[1]
Posisi main Defensive midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Real Madrid
Angka 14
Karir nom
2002–2010 São Paulo
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2010–2013 São Paulo 62 (6)
2013Real Madrid B (loan) 15 (1)
2013Real Madrid (loan) 1 (0)
2013– Real Madrid 74 (8)
2014–2015Porto (loan) 28 (3)
Tim nasional
2009 Brazil U17 3 (0)
2011 Brazil U20 15 (3)
2011– Brazil 20 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 13:54, 23 December 2017 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 14 November 2017

Carlos Henrique Casemiro, utawa mung Casemiro (lair 23 Fèbruari 1992; umur 27 taun) inggih punika satunggaling pemain bal-balan saking Brazil ingkang main kanggé Real Madrid minangka tengah gelandang.[2] Casemiro ageng ing klub Sao Paulo, ing pundi piyambakipun damel 11 gol wonten ing 112 pertandhingan resmi, piyambakipun pindhah dhateng Real Madrid ing taun 2013, lan ugi nelasaken wekdal mangsa ing Porto.[2] Casemiro minangka bagian saking tim Real Madrid ingkang menang tigang gelar juwara Liga Champions, wiwit 2013-14 2016-17.[2] Casemiro sampun debut pertandhingan internasional wiwit taun 2011, Casemiro main ing tim nasional Brasil ing Copa Amerikataun 2015 lan 2016.[2]

Karir klub[besut | besut sumber]

São Paulo[besut | besut sumber]

Lair ing Sao Jose dos Campos, Sao Paulo, Casemiro minangka prodhuk saking sistem pelatian bal-balan ing São Paulo FC.[3] Wekdal umur 11 taun, piyambakipun dados kapten tim, piyambakipun dipunkenal kanthi nami "Carlão" - ingkang asalipun saking nami kawitan ing basa Portugis.[3] Casemiro naté main ing Piala Donya FIFA U-17.[4]

Gol internasional[besut | besut sumber]

  • Youth Championship saking Amérika Kidul: 2011
  • U-20 piala Donya FIFA: 2011
  • Superclásico de las Américas: 2011

Rujukan[besut | besut sumber]