Cappuccino

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan


Cangkir cappuccino
Kopi Kapuziner, pelopor cappuccino
Cappuccino kanthi dekorasi jantung
Cappuccino "Basah" kanthi ati seni latte

cappuccino ( /ˌkæpᵿˈn/</img> /ˌkæpᵿˈn/ ; palafalan jroning basa Italia: [kapputˈtʃiːno] ; Jamak Italia: cappuccini ) minangka ombenan kopi adhedhasar espresso sing asale saka Italia, lan biasane disiapake nganggo busa susu kukus (microfoam ). [1]

Kaya cappuccino sing ditegesake saiki, saliyane karo siji espresso, faktor sing paling penting kanggo nyiapake cappuccino yaiku tekstur lan suhu susu. Nalika barista ngemot susu kanggo cappuccino, microfoam digawe kanthi ngenalake gelembung udara sing cilik banget menyang susu, menehi susu tekstur sing alus. Cappuccino tradisional kasusun saka siji espresso, ing endi barista nyiram susu panas sing digawe panas, ngasilake 2 cm (0.79 in) umpluk susu kenthel ing sisih ndhuwur. Variasi bisa digawe nambah tembakan espresso liyane sing nyebabake cappuccino dobel. Entuk rasio umpluk sing bener perlu diwaspadai nalika dikukus susu, saengga nggawe cappuccino minangka salah sawijining omben-omben espresso sing paling angel digawe kanthi bener. Barista sing trampil bisa entuk bentuk seni ( seni latte nalika nyiram susu ing sisih ndhuwur kopi espresso. )

Kopi cappuccino kanthi seni latte rosetta

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "What Is a Cappuccino?". The Spruce Eats (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-11-06.