Espreso

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Espresso
Tazzina di caffè a Ventimiglia.jpg
Classic espresso

Espreso(Rungokakéi/ɛˈsprɛs/, palafalan jroning basa Italia: [esˈprɛsso]) ya iku kopi saka Itali. Wiji kopi sing wis digiling banjur dièkstraksi déning banyu umub ing sajroning près-prèsan dhuwur. Espreso umume luwih kenthel tinimbang kopi liyané. Espreso nduweni konsèntrasi sing luwih padhet lan krem. [1] Konsèntrasi padhet iki kasilé saka gilingan sing nganggo cara ngeprès. Espreso uga minangka bahan dhasar kanggo olahan kopi liya kaya ta caffe latte, cappuccino, caffè macchiato, caffe mocha, putih datar, utawa caffè Americano .

Étimologi lan éjaan[besut | besut sumber]

Warung espreso Italia-Amerika.

Ing kamus Anglo-Amérika, mung nyebut yén "pressed-out" ya iku "diprès-metu", [2] "espresso", kaya tembung Inggris "cepet", nyedhiyakaké panca indera "mung kanggo sampéyan" lan "cepet", sing bisa gegayutan karo cara nggawé espreso.

Rujukan[besut | besut sumber]

Sitasi
  1. Illy, "Il caffè e i cinque sensi" [1]: "La tazzina di porcellana bianca incornicia la çrema: una trama sottile nei toni del nocciola, percorsa da leggere striature rossastre"
  2. "espresso". Oxford English Dictionary. Oxford University press. 1989. Dijupuk 30 October 2009.