Candhi Meleri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Candhi Meleri ya iku salah sawijiné candhi kang manggon ana ing pucuking gunung pegat wewengkon Désa Bagelenan, Kacamatan Srengat, Kabupatèn Blitar.[1]

Pratélan[besut | besut sumber]

Candhi iki madhep mangulon lan duwé wangun kothak.[1] Candhi iki kawangun saka watu andhesit.[1] Pérangan awak candhi nganti tekan pucuk nuduhaké kaanan kang wus runtuh mung kari sikil candhiné waé.[1] Ing sisih kuloné candhi iki uga ana tumpukan watu sing uga dadi pérangan awak candhi.[1] Ing sisih kidul kulon candhi uga ana yoni lan sirah kala.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Renville Siagan (penyusun) (2001). CANDI sebagai warisan seni dan budaya Indonésia. Yogyakarta: Gadjah Mada University Press. k. 155. ISBN 979-97121-0-6.