Candhi Gedhongsanga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Candhi Gedhongsanga

Candhi Gedhongsanga (ing tulisan Indonésia: Candi Gedongsongo) ya iku candhi kang manggon ana ing Bandungan, Semarang, Jawa Tengah. Candhi Gedongsongo kasusun ngubengi lembah lan kawah kang isih aktif ing pèrèng Gunung Ungaran kang dhuwuré kurang luwih 1800 mdpl.

Tegesé Gedongsanga ya iku gedhong kang cacahé ana sanga. Gedhong ateges omah (gedhé) kang digawé saka watu, sinaosa kurang trep yèn diarani gedhong amarga ukurané kang ora pati gedhé kaya déné gedhong ing padatané.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Sedyawati, Edi, 1938-; Indonesia. Direktorat Pelestarian Cagar Budaya dan Permuseuman,. Candi Indonesia (Cetakan pertama ed.). [Jakarta]. ISBN 9786021766934. OCLC 886882212.CS1 maint: extra punctuation (link) CS1 maint: multiple names: authors list (link)