Canapé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Canapé
Ringier 175 Jahre Jubiläum (2499873203) (2).jpg
Tray of canapés
AjanganHors d'oeuvre
Panggonan asalFrance
Woworan pokokBase: one of crackers, bread, toast or puff pastry
Topping: savoury butters, spreads, or pastes
VariasiAmuse-bouche, vol-au-vent
Buku masakan: Canapé  Médhia: Canapé

Canapé minangka jinis hors d'œuvre, panganan dekorasi cilik, sing disiapake lan asring kalebu roti cilik (kadang roti ), jajanan puff, utawa krupuk sing diisi karo panganan sing enak, dicekel ing driji lan asring dipangan ing cokotan siji.

Jeneng[besut | besut sumber]

Jeneng kasebut asale saka tembung Prancis kanggo sofa,[1] nggambarake analogi sing dihiasi hiasan ing ndhuwur roti kaya wong liya ing kursi.[2]

Amuse-bouche[besut | besut sumber]

Prancis wiwit nawarake canapés kanggo para tamu kanggo fêté [3] ing abad kaping-18, lan Inggris nganggo praktik kasebut ing pungkasan abad berikut. Salah sawijining versi modern kanapé yaiku amuse-bouche, secara barès minangka "panglipuran tutuk"

, nanging dipertalkanthi luwih apik minangka "kepinginan lelangit".

Referensi[besut | besut sumber]

  1. James Beard, Hors d'Oeuvres and Canapés (William Morrow & Co., New York, 1943, 1963, 1985), p. xiii.
  2. Olver, Lynne. "Sandwiches". The Food Timeline. Dibukak ing 21 December 2011.
  3. Hezel, Anna (December 12, 2019). "It's Canapé Season". Taste. Dibukak ing December 13, 2019.