Vol-au-vent

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vol-au-vent
Vol-au-vent
Vol-au-vent
JinisPastry
Panggonan asalFrance
Tlatah utawa prajaParis
DigawéAntonin Carême
Woworan pokokPuff pastry
Buku masakan: Vol-au-vent  Médhia: Vol-au-vent

Vol-au-vent (diucapake[vɔlovɑ̃], basa Prancis kanggo "windblown", kanggo nggambarake entheng) minangka kothong cilik saka kue puff . Biyen uga diarani kasus patty . [1]

Vol-au-vent biasane digawe kanthi nglereni rong bunder ing jajanan puff sing diluncurake, ngethok bolongan ing salah sawijine, banjur tumpukan potongan cincin kasebut ing sisih ndhuwur potongan disk. [2] Kue kue wis dimasak, banjur diisi macem-macem jinis rasa gurih utawa legi.

Patty pitik pakistan

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Vine, Frederick T. (1900). Savoury Pastry: Savoury Dish and Raised Pies, Pork Pies, Patties, Vol-au-vents, Mincemeats and Pies, and Miscellaneous Savoury Pastries. London: Office of the "Baker and Confectioner". Savoury Pastry ing Google Books.
  2. "Vol-au-vent". CooksInfo.com. 27 June 2004. Dibukak ing 8 October 2012.