Camptosaurus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Camptosaurus
Teksiran kala: Late Jurassic
Cast of a C. dispar skull from Bone Cabin Quarry West, Wyoming
Klasifikasi èlmiah
Sinonim
  • Brachyrophus altarkansanus Cope, 1878
  • Symphyrophus musculosus Cope, 1878
  • Camptonotus dispar Marsh, 1879 (preoccupied)
  • Camptosaurus medius Marsh, 1894
  • Camptosaurus nanus Marsh, 1894
  • Camptosaurus browni Gilmore, 1909

Camptosaurus (kapocapaké /ˌkæmptɵˈsɔrəs/ kamp-to-sawr-əs) iku kéwan pamangan tandhuran kang duwé cucuk dinosaurus Ornithischian periode Jurassik akhir saka bageyan wétané Amerika Lor. Jeneng iki artiné "kadal sing fleksibel" (καμπτος Yunani / kamptos artine'mbungkuk' lan σαυρος / sauros artine 'kadal').

Nalika tanggal 4 September 1879, William Reed Harlow ing Albany County, Wyoming nemokake sisa-sisa euornithopod cilik. Ing taun kang padha, Profesor Charles Marsh Otniel nemokake Camptonotus, saka κάμπτω Yunani.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Camptosaurus&oldid=1043002"