Cak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cak, ukulélé kanggo kroncong

Cak ya iku jinis piranti musik petik sing lumrahé ing musik kroncong. Cak iku turunan saka ukulélé kanthi senar 3 (telu). Cak lumrahé digunakaké bebrangen karo cuk. Ana kalané, cak nganggo senar papat kanthi senar nomer telu lan papat disetèl padha lan dipasang cedhak kaya déné ing siter. Ing kroncong, swara cak dadi selingan isèn-isèn swara cuk.