CIESIN

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

CIESIN cekaan saka tembung Center for International Earth Science Information Network ya iku organisasi nirlaba ngadek taun 1989 ing Michigan Amérikah Sarékat banjur ing taun 1998 bergabung ing kampus Lamont ing Universitas Columbia dadi pusat pérangan Earth Institute EI, CIESIN kerja raket kaliyan masarakat, alam semesta, pengelolahan mirunggan data on-line ngèlmu kawruh informatika lan mahajemen informasi, pelatihan lan penyediaan data terpadu wantara ngèlmu kawruh sing ana hubungane kaliyan manungsa lan alam lingkungane, amarga péranganing Earth Institute EI, CIESIN bekerja raket uga kaliyan para ilmuwan teka Lamont-Doherty Earth Observatory LDEO, International Research Institute for Climate and Society IRI, Tropical Agriculture Program TAP lan dadi pelopor ing jerone pengembangan cyberinfrastruktur.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Ngeti Uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]