Bumblebee (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bumblebee ya iku minangka filem fiksi ilmiah saka Amérikah Sarékat taun 2018. Filem iki musataké karakter Transformers kanthi jeneng sing padha. Bumblebee dirilis déning travis Knight lan ditulis déning Christina Hodson. Bintang utama ana ing filem iki ya iku Hailee Steinfeld, John Cena, Jorge lendeborg Jr., John Ortiz, Jason Drucker, lan Pamela Adlon. Paraga swara utama ing filem iki ya iku Dylan O'Brien, Angela Bassett, Jusin Theroux, lan Peter Cullen. Disiaraké pisanan ana ing Berlin tanggal 3 Desember 2018, filem iki uga dirilis sacara teatrikal ing Amérikah Sarékat tanggal 21 Desember 2018, sukses ngraup untung $468 yuta. Filem kasebut uga nampa ulasan positif saka para kritikus.

Paraga[besut | besut sumber]

Manungsa[besut | besut sumber]

  • Hailee Steinfeld minangka Charlie Watson
  • John Cena minangka Jack Burns
  • Jorge Lendeborg Jr. minangka Guillermo "Memo" Gutierrez
  • John Ortiz minangka Dr. Powell
  • Jason Drucker minangka Otis Watson
  • Pamela Adlon minangka Sally Watson
  • Stephen Schneider minangka Ron
  • Glynn Turman minangka General Whalen
  • Len Cariou minangka Hank
  • Gracie Dzienny minangka Tina Lark
  • Ricardo Hoyos minangka Tripp Summers
  • Fred Dryer minangka Sheriff Lock
  • Lenny Jacobson minangka Roy
  • Megyn Price minangka Amber, pacar Roy
  • Nick Pilla minangka Seymour Simmons
  • Edwin Hodge minangka Danny Bell
  • Tim Martin Gleason minangka Pak Watson
  • Rachel Crow minangka Boardwalk Patron / Student
  • Abby Quinn minangka Boardwalk Patron

Transformer[besut | besut sumber]

  • Dylan O'Brien minangka swara saka Bumblebee[1]
  • Angela Bassett minangka swara Shatter [2]
  • Justin Theroux minangka swara Dropkick
  • Peter Cullen minangka swara saka Optimus Prime
  • David Sobolov minangka swara saka Blitzwing
  • Grey Griffin minangka swara saka Arcee
  • Steve Blum minangka swara saka Wheeljack
  • Andrew Morgado minangka swara Cliffjumper
  • Jon Bailey minangka swara saka:
  • Dennis Singletary minangka Ratchet

Terusan[besut | besut sumber]

Ing Desember 2018, nalika takon babagan masa depan waralaba Transformers, produser Lorenzo di Bonaventura nyatakaké yèn "filem Transformers" bakal diprodhuksi lan bakal dadi "béda saka sing wis kita wis rampungi sadurungé." Dhèwèké nyatakaké proses kasebut minangka "evolusi", ngendikané "Ana kebébasan liyané tinimbang sing tak pikir babagan apa sing bisa kita tindakaké". Sawisé sukses saka Bumblebee, dhèwèké ngakoni yèn seri kasebut bakal nimbulaké sawetara owah-owahan ing nada lan gaya, sing diilhami déning film kasebut.[4]

Direktur Travis Knight ngandhani yèn tujuané dhèwèké ya iku mbalèkaké menyang studio animasi Laika,[5] sanajan dhèwèké ngakoni yèn dhèwèké duwé gagasan sawetara kanggo sekuel Bumblebee .[6] Miturut Januari 2019, John Cena mènèhi kaprigelan kanggo ngrampungaké perané sajroné seri terusan.[7] Sabanjuré ing sasi iki, terusan filem diumumaké bakal digawé, amarga bakal ana pamuteran ing box office internasional.[8] Ing wulan Maret 2019, di Bonaventura dikonfirmasi dhèwèké lagi ngembangaké naskah kanggo sekuel Bumblebee .[9]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Vejvoda, Jim (December 3, 2018). "Bumblebee Voice Actor Revealed". IGN. Dijupuk December 3, 2018. 
  2. Breznican, Anthony (July 13, 2018). "First Look: Bumblebee unveils two new Decepticon muscle cars". Entertainment Weekly. Diarsip saka asliné ing July 13, 2018. Dijupuk July 13, 2018. 
  3. McMillan, Graeme (September 24, 2018). "How 'Bumblebee' Trailer Demonstrates Best of Both Worlds". The Hollywood Reporter. Diarsip saka asliné ing September 28, 2018. Dijupuk September 27, 2018. 
  4. Topel, Fred (December 10, 2018). "The Next 'Transformers' Movie Won't Be a Reboot, But It Will Be "Different" [Exclusive]". /Film. Dijupuk January 21, 2019. 
  5. Bacon, Cooper Hood (December 4, 2018). "Bumblebee's Travis Knight Says He's Not Directing Guardians of the Galaxy 3". ScreenRant. Diarsip saka asliné ing January 25, 2019. Dijupuk January 25, 2019. 
  6. Bacon, Thomas (December 24, 2018). "Bumblebee Director Already Has Ideas for a Potential Sequel". ScreenRant. Diarsip saka asliné ing January 25, 2019. Dijupuk January 25, 2019. 
  7. Carbone, Gina (January 4, 2019). "John Cena Would Love To Make A Sequel To Bumblebee". CinemaBlend. Diarsip saka asliné ing January 25, 2019. Dijupuk January 25, 2019. 
  8. Tartaglione, Nancy (January 19, 2019). "'Bumblebee' Buzzes Past $400M WW – What's Next For The Autobots". Deadline. Diarsip saka asliné ing January 23, 2019. Dijupuk January 24, 2019. 
  9. Nolan, L.D. (March 16, 2019). "Transformers: The Last Knight is Getting a Sequel". Comic Book Resources. 

Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "FirstAnnounced" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "WriterHodson" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.
Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "TravisKnightDirector" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.

Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "TFW2005" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.

Pranala njaba[besut | besut sumber]