Shockwave (Transformers)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Shockwave iku sawenèh jeneng karakter fiksi sing ana ing waralaba Transformers. bengkeleng wujudé, Dhèwèké racaké dibéda kaké karo mriyem laser sing ana ing tangané lan rai khas, sing ciri robot mripat siji. Dhèwèké uga digambaraké minangka karakter sing anyep, lan Decepticonsing gak duwé émosi.[1] Amarga masalah karo mèrek dagang Hasbro sing saka jeneng Shockwave, sawenèh produk uga di pasaraké nganggo jeneng Shockblast utawa "Shockblast the Great".

Pangembangan[besut | besut sumber]

Miturut juru anggit Bob Budiansky, karakter shockwave iku diinspirasi déning Spock sing saka sèri Star Trek .[2]

Panampa[besut | besut sumber]

Shockwave dipilih dadi urutan kapindho karakter Transformers sing njengkelaké ing komik déning Topless Robots.[3] Wired Magazine wis tau nominasikaké shockwave dadi salah sijiné saka 12 karakter transformers sing goblok.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Alvarez, J.E. (2001). The Unofficial Guide to Transformers 1980s Through 1990s Revised & Expanded 2nd Edition. Schiffer Publishing Ltd. k. 32. ISBN 0-7643-1364-9. 
  2. Author (1958-09-28). "Bob Budiansky - Interrogative - COMMUNITY FEATURES - THE RUSTING CARCASS ALCOHOL ABUSE CENTER - Message Board Yuku". Rustingcarcass.yuku.com. Dijupuk 2010-04-27. 
  3. "10 Transformers That Were Only Badass in the Comics By Rob Bricken, Apr. 14 2009 By Kevin J. Guhl". Toplessrobot.com. 2009-04-14. Dijupuk 2011-07-06. 
  4. "Less Than Meets the Eye: The 12 Most Ridiculous Transformers of All Time". Wired Magazine. 2008-08-21. Diarsip saka sing asli ing March 15, 2014. Dijupuk 2015-11-16.