Bulgaria lan Euro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Bulgaria wis sumedya ngganti valutané Lev dadi Euro nalika nggabung karo Uni Éropah ing taun 2007, miturut prajanjèn olèhé nggabung karo UE. Transisi marang Euro bakal lumaksana menawa nagara iki wis nyukupi kabèh saraté kritéria konvergènsi Euro. Saiki iki (2016) Bulgaria wis nyukupi telu saka lima sarat.