Lev Bulgaria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Lev Bulgaria (лев) iku valuta Bulgaria. Wujud jamaké ya iku leva. Salev iku dipérang dadi 100 stotinki (tunggal stotinka, стотинка).

Dhuwit koin sing ana ing édaran iku nominalé 1, 2, 5, 10, 20, 50 stotinki lan 1 lev. Dhuwit dluwang anané wijiné 1, 2, 5, 10, 20, 50 lan 100 leva.

Kode ISO iku saiki BGN. ISO kodhe sing luwih awal ya iku BGL, BGK lan BGJ, kodhe-kodhe ngrujuk marang valuta sing wijiné dikurangi ing taun 1999, 1962 lan 1952.

Wiwit taun 1997 kurs Lev Bulgaria digandhèngaké karo Mark Jerman: 1000 lev = 1 Mark Jerman. Ing tanggal 5 Juli 1999 dhuwit Bulgaria Lev sing anyar diédaraké, nalika iku 1000 Leva lawas diwèhi wiji 1 Lev anyar, lan wijiné padha karo 1 Mark Jerman. Sawisé Euro dirilis, kursé didhedhes dadi 1 Euro = 1,95583 Lev.

Uga delengen[besut | besut sumber]