Wajrayana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Buddha Vajrayana)

Wajrayana iku sawijining ajaran Buda sing ana ing Indonésia luwih kerep dikenal kanthi jeneng Tantra utawa Tantrayana. Nanging akèh uga istilah liya sing dipigunakaké, kaya ta: mantrayana, ajaran mantra rahasia, ajaran Buda eksoterik. Wajrayana iku minangka ajaran sing tuwuh saka ajaran Buda Mahayana, lan béda sajeroning bab praktèk, dudu sajeroning bab filosofi. Ing ajaran Wajrayana, latihan meditasi kerep dibarengi karo visualisasi.

Pranala njaba[besut | besut sumber]