Bruwang kutub

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bruwang kutub
Polar Bear - Alaska.jpg
Bruwang kutub
vu (uicn3.1)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Carnivora
Subordho: Caniformia
Famili: Ursidae
Génus: Ursus
Spésies: U. maritimus
Phipps, 1774
Cypron-Range Ursus maritimus.svg
Sinonim

Thalarctos maritimus (Phipps, 1774)

Bruwang kutub (Ursus maritimus) ya iku bruwang karnivora kang asliné ana ing sajeroning Lingkaran Arktik, nyakup Samudra Arktik, segara ing saubengé lan dharatan ing saubengé. Iki minangka spesies bruwang paling gedhe sing isih ana, uga karnivora darat paling gedhe sing isih ana. Celeng (lanang diwasa) bobote udakara 350–700 kg (770–1,540 lb), dene sow (wadon diwasa) kira-kira setengah ukurane.