Boyhood (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Boyhood
250px
Poster film Boyhood
Disutradarani Richard Linklater
Diprodhuseri Richard Linklater
Cathleen Sutherland
Jonathan Sehring
John Sloss
Diskénariyoni Richard Linklater
Dibintangi Ellar Coltrane
Patricia Arquette
Ethan Hawke
Lorelei Linklater
Sinématografi Lee Daniel
Shane Kelly
Dibesut déning Sandra Adair
Perusahaan
prodhuksi
IFC Productions
Detour Filmproduction
Cinetic Media
Dibabar déning IFC Films (Amerika Serikat)
Universal Pictures (internasional)
Tanggal metu
  • Januari 19, 2014 (2014-01-19) (Festival Film Sundance)
  • Juli 11, 2014 (2014-07-11) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Agustus 15, 2014 (2014-08-15) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
165 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $4 juta[2]
Kalarisan $44,495,281[2]

Boyhood yaiku film drama kulawarga Amerika Serikat taun 2014 sing disutradarani dening Richard Linklater lan digawe dening Richard Linklater, Cathleen Sutherland, Jonathan Sehring lan John Sloss. Manuskrip film iki ditulis dening Richard Linklater.Juru paragane Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke lan Lorelei Linklater.

Film Boyhood wiwit tayang ing Festival Film Sundance ing tanggal 19 Januari 2014 [3] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 11 Juli 2014 kanthi winates lan 15 Agustus 2014 sing akeh.[4] Film iki ditampa kanthi ulasan apik seka para juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Ellar Coltrane minangka Mason Evans Jr.
  • Patricia Arquette minangka Olivia Evans
  • Ethan Hawke minangka Mason Evans Sr.
  • Lorelei Linklater minangka Samantha Evans
  • Libby Villari minangka Catherine, ibu Olivia
  • Marco Perella minangka Bill Welbrock, suami keloro Olivia
  • Jamie Howard minangka Mindy Welbrock, putri Bill
  • Andrew Villarreal minangka Randy Welbrock, putra Bill
  • Brad Hawkins minangka Jim, suami ketelu Olivia
  • Jenni Tooley minangka Annie, istri keloro Mason Sr.
  • Richard Andrew Jones minangka ayah Annie
  • Karen Jones minangka ibu Annie
  • Bill Wise minangka Steve Evans, dulur Mason Sr.

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Film Boyhood nampa ulasan apik seka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film kasebut nduweni rating 97%, miturut 288 review, kanthi rating rata-rata 9,2 / 10.[5] Adhedhasar Metacritic, film iki pikantuk nilai 100 saking 100.[6]

Box office[besut | besut sumber]

Film Boyhood entuk $ 25,352,281 ing Amerika Utara lan $ 19,143,000 ing negara liya. Total penghasilan kui film iki nganti $ 44,495,281, ngluwihi anggaran produksi film $ 4 yuta.[2]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 387,618, manggoni urutan 19 ing box office.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "BOYHOOD (15)". British Board of Film Classification. June 5, 2014. Dijupuk January 15, 2015. 
  2. a b c d "Boyhood (2014)". Box Office Mojo. July 11, 2014. Dijupuk November 15, 2017. 
  3. "Richard Linklater's Ambitious 'Boyhood' Premieres at Sundance". Slashfilm.com. January 13, 2014. Dijupuk November 15, 2017. 
  4. Neumyer, Scott (October 25, 2013). "Richard Linklater Talks Before Midnight, Boyhood, and a Possible TV Series". Parade. Dijupuk November 15, 2017. 
  5. "Boyhood (2014)". Rotten Tomatoes. Dijupuk November 15, 2017. 
  6. "Boyhood reviews". Metacritic. Dijupuk November 15, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]