Boortsog

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Baursak
Boortsog.JPG
Homemade boortsog
Jeneng liyanéBoorsoq, bauyrsaq, baursak
JinisFried dough
AjanganDessert
Woworan pokokButter, salt water, milk, yeast, flour
Buku masakan: Baursak  Médhia: Baursak

Boortsog utawa bawïrsaq ( Masalah Lua ing Modhul:Lang larik 1120: attempt to index field 'article_name' (a nil value). , Masalah Lua ing Modhul:Lang larik 1120: attempt to index field 'article_name' (a nil value).  [bɑwərˈsɑq], Masalah Lua ing Modhul:Lang larik 1120: attempt to index field 'article_name' (a nil value).  [boːrˈsoq], Mongol: боорцог [ˈpɔːrtsʰəq], Rusia: баурсак , Tatar Sirilik: бавырсак, Latin: bawırsaq , Basa Uzbèk: bog'irsoq  [bɒʁɨrˈsɒq], Basa Tajik: бусроқ [buˈsrɒq], Basa Turki: pişi, bişi, tuzlu lokma, halka , Wong Masalah Lua ing Modhul:Lang larik 1120: attempt to index field 'article_name' (a nil value). ) yaiku salah sawijining jinis panganan adonan goreng sing ditemokake ing masakan Asia Tengah, Idel-Ural, Mongolia lan Timur Tengah . [1] Wangun kasebut dadi segi telu utawa kadang bola. [2] Adonan kasebut kalebu glepung, ragi, susu, endhog, margarin, uyah, gula, lan lemak. [3] Tajik boortsog asring dihiasi pola salib kanthi mencet sisih ngisor saringan cilik ing adonan sadurunge digoreng.

Boortsog asring dipangan minangka panganan cuci mulut, kanthi gula, butter, senggol, utawa madu . Dheweke bisa uga dianggep minangka cookie utawa biskuit, lan amarga wis digoreng, kadang-kadang dibandhingake karo donat . Mongolians lan wong-wong Turki kadang nyelehake boortsog ing teh. Ing Asia Tengah, baursaki asring dipangan bebarengan karo chorba .

[4]

Gawe[besut | besut sumber]

Adonan kanggo Boortsog kalebu bahan-bahan saka adonan sing gampang, nganti adonan sing luwih legi, luwih alus. Contone, resep khas Kyrgyz mbutuhake sak bagean butter, 7 bagian banyu uyah, lan 6 bagean susu, ditambah karo ragi lan glepung, dene resep sing luwih rumit nambah endhog lan gula. Uga adonan bisa digawe karo Kaymak .

Boortsog digawe kanthi ngethok adonan sing rata. Sanajan biasane ora digawe ing Asia Tengah, potongan kasebut bisa ditekuk lan dirajut nganggo macem-macem bentuk sadurunge digoreng. Iki umum banget umum ing antarane wong Mongolia. Adonan kasebut ana coklat emas sing digoreng jero. Lemak daging domba biasane digunakake dening wong Mongolia kanggo menehi rasa ekstra kanggo boortsog, nanging minyak sayur bisa uga diganti. [5] [6] [7] [8]

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Waters (2007), 51.
  2. Mayhew and Noble (2007), 112.
  3. Schreiber (2008), 107.
  4. Schreiber (2008), 104.
  5. "Boortsog - Deep Fried Butter Cookies - Mongolian Recipes". www.mongolfood.info.
  6. "Recipe for Boortsog".
  7. "e-Mongol.com - Culture of Mongolia : cooking recipes". www.e-mongol.com.
  8. "Жене жана боорсок".