Bonggol jagung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Bonggol jagung, uga disebut tongkol jagung utawa jagung ing cob, punika inti pusat saka kuping saka jagung (uga dikenal minangka jagung ). Yaiku bagean kuping sing tuwuh kernel. Kuping uga dianggep "tongkol" utawa "tiang" nanging ora kanthi "cagak" nganti kuping diremehake, utawa dicopot saka bahan tanduran ing kuping.

Kuping enom, uga diarani jagung bayi, bisa dikonsumsi mentah, nanging nalika tanduran diwasa kobob dadi luwih angel nganti mung wiji sing bisa dipangan.

Nalika panen jagung, cupcob bisa dikoleksi minangka bagean ing kuping (perlu kanggo jagung ing tongkol ), utawa bisa uga ditinggalake minangka bagean saka kompor jagung ing lapanganBagian paling njero kobongan putih lan konsistensi padha karo plastik busa..