Bondan Nusantara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bondan Nusantara ya iku seniman, budayawan lan aktor Indonesia kang misuwur ing babagan kethoprak. Dhèwèké lair ing Yogyakarta tanggal 6 Oktober 1952. Sawisé lulus SMP ing taun 1970, dhèwèké aktif ana ing kethoprak Dahono Mataram. Bondan sinau nulis naskah kethoprak saka Handung Kussudyarsana ing taun 1920. Naskahé uga tau dimainké ing radio-radio Yogyakarta, kaya ta Rasia Lima, Retjo Buntung, lan MBS Kotagede. Dhèwèké uga nulis naskah kethoprak sandhiwara ing TVRI nganti taun 1999. Saliyané nulis naskah kethoprak, dhèwèké uga tau kerja dadi wartawan ing Kedaulatan Rakyat (taun 1980 nganti 1990) lan Berita Nasional (taun 1991 nganti 1998). Saiki dhèwèké dadi sutradara lan nulis naskah kanggo Komunitas Dagelan Mataram Baru. Dhèwèké duwé akèh bebungah kaya ta Aktor Terbaik Festival Kethoprak se-DIY (1983), Sutradara Terbaik Festival Kethoprak antar Dati II se-DIY (1984-1986), Sutradara Terbaik Festival Pertujukan Rakyat Daerah Istimewa Yogyakarta (1987),lan Juara III Penulisan Cerpen Bahasa Jawa se-Jawa Timur (1993).

Rujukan[besut | besut sumber]