Menyang kontèn

Bolani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Bolani
JinisFlatbread
AjanganAppetizer, side dish, or main course
Panggonan asalAfghanistan
Buku masakan: Bolani  Médhia: Bolani

Bolani ( Dari : بولانی) Periki (Basa Pashto : پارکی) minangka roti datar saka Afghanistan,[1] dipanggang utawa digoreng nganggo isi janganan.[2] Nduwe kulit tipis lan bisa diiseni macem-macem bahan, kaya ta kentang, lentil, waluh, bawang, utawa bawang . Bisa disajeni nganggo yogurt biasa utawa yoghurt mint.[3]

Bolani digawe kanggo acara mligi kaya ta pesta ulang taun, pesta pertunangan utawa preinan.[4]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Food of The Middle East: Bolani (Fried Afghan Flatbread)". Weaving Life. October 19, 2012.
  2. Dupree, L. (2014). Afghanistan. Princeton Legacy Library. Princeton University Press. kc. 224. ISBN 978-1-4008-5891-0. Dibukak ing October 4, 2017.
  3. "Afghani Bolani or Boulanee e Katchaloo". My Diverse Kitchen: Food & Photography from a Vegetarian kitchen in India. July 31, 2013. Diarsip saka sing asli ing February 6, 2016. Dibukak ing October 3, 2020.
  4. Humaira (2009-12-30). "Bolani: Afghan Potato and Scallion Turnover". Afghan Culture Unveiled. Diarsip saka sing asli ing 2014-03-13.