Bobotie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bobotie
Bobotie-01.jpg
Bobotie with yellow rice and chutney.
Panggonan asalSouth Africa
Woworan pokokMinced meat
Buku masakan: Bobotie  Médhia: Bobotie

Bobotie (Afrikaans:[bəˈbuəti] ) minangka panganan sing misuwur [1] Afrika Selatan sing kalebu daging cincang sing dibumbui dibakar nganggo endhog adhedhasar endhog. [2] Asale saka tembung bobotie yaiku regejegan . Kamus etimologi Afrikaans negesake manawa asal usul yaiku tembung Malaya boemboe, tegese rempah-rempah kari. [3] Wong liya mikirake asale saka bobotok, [4] sajian Indonesia sing kalebu bahan-bahan sing beda-beda. [5] Resep pertama kanggo bobotie muncul ing buku masak Walanda ing taun 1609.  Sawise iku, digawa menyang Afrika Selatan lan diadopsi dening komunitas Cape Malay . [6] Iki uga digawe nganggo bubuk kari, banjur kari nganggo "tang". [7] Asring disajeni nganggo sambal . [8] Piring kasebut wis misuwur ing Cape of Good Hope wiwit abad kaping 17, nalika digawe nganggo campuran daging sapi lan daging babi

. [9]

Bobotie, siyap ing sajian panggangan

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Crais, C.; McClendon, T.V. (2013). The South Africa Reader: History, Culture, Politics. The World Readers. Duke University Press. p. 64. ISBN 978-0-8223-7745-0.
  2. "Bobotie" – Times Live
  3. Etimologiewoordeboek van Afrikaans, WAT, 2003, p. 58.
  4. Theodora Hurustiati (10 November 2013). "Bobotie's melting pot". The Jakarta Post. Dibukak ing 12 May 2015.
  5. Smit, S., and Fulton, M. (1983) The South African Encyclopedia of Food and Cookery. Cape Town; C Struik.
  6. "Bobotie" – Times Live
  7. "Bobotie Is South African Favorite" – The Hartford Courant
  8. "Sampling South Africa Cooks Meld Far Flung Cuisines to Create a Flavor for a Nation" – Richmond Times
  9. "Bobotie, South Africa's Indigenous Cuisine" – New York Times