Birnbrot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Birnbrot
Bündner Birnbrot.jpg
Jeneng liyanéBirnweggen
JinisPastry
Panggonan asalSwitzerland
Woworan pokokDried fruit (pears, apples, figs), raisins, walnuts, candied fruit, coriander, cinnamon, star anise, anise, clove, alcohol
VariasiBündener Birnbrot, Glarner Birnbrot, Toggenburger Birnbrot, Luzerner Birnweggen
Buku masakan: Birnbrot  Médhia: Birnbrot

Birnbrot (teges harfiah roti pir ) utawa Birnweggen (teges harfiah roti pir ) minangka jajanan tradisional sing asale ing Swiss kanthi ngisi pir garing. Dheweke ana ing saindenging Swiss lan variasi populer kalebu "Bündener Birnbrot" (saka Kanton Graubünden ), "Glarner Birnbrot" (saka Kanton Glarus ), "Toggenburger Birnbrot" (saka Toggenburg (kabupaten) lan "Luzerner Birnweggen" (saka Luzern ).