Bing Crosby

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bing Crosby

Harry Lillis Crosby ( Tacoma, Amerika Serikat, 3 saka maypole ing taun 1903 - Alcobendas, Spanyol, 14 Oktober 1977 ), luwih dikenal minangka Bing Crosby minangka penyanyi ( crooner ) lan Actor American kanthi karier suwene setengah abad dianggep dadi Bintang multimedia pisanan, Bing Crosby minangka tumindak musik paling laris lan paling sukses ing abad kaping-20 ing saindenging jagad.

Crosby minangka pimpinan rekor, rekaman radio, lan penghasilan film kasar - salah sawijining karakter paling penting lan pengaruh ing abad kaping-20 ing saindenging jagad. Dheweke salah sawijining seniman multimedia pertama. Antarane taun 1934 lan 1954, Crosby duwe laris paling larang karo album-album, rating gedhe ing stasiun radio, lan film-film sing misuwur ing dunya, dheweke asring dianggep salah sawijining aktor musik sing paling misuwur ing sejarah lan saiki swara manungsa Prestige seni seni Crosby sing luwih direkam sacara universal, penting banget kanggo nyebutake yen dheweke minangka salah sawijining inspirasi kanggo pemain lanang liyane sing wis nyengkuyung, kayata Frank Sinatra, Perry Como, Dean Martin, John Lennon, Elvis Presley Michael Bublé kanggo jeneng sawetara.

Bing Crosby wis adol luwih saka 1 milyar cathetan ing saindenging jagad nganti saiki, mbokmenawa penjual rekaman paling gedhe ing sejarah, uga lagu sing paling laris ing jagad iki kanthi judul Natal Natal, kanthi luwih saka 50.000.000 salinan sing adol ing saindenging jagad.

Crosby kondhang lan kondhang ing pertengahan abad kaping-20 ing saindenging jagad, manawa panliten sing ditindakake banjur nuduhake manawa Crosby luwih misuwur lan dihormati tinimbang Paus Pius XII ing wektu kasebut. Sukses carta tetep nyengsemake: 396 kertu individu, kalebu hits nomer 41. 1. Yen sampeyan ngetung kaping pirang-pirang "Krismas Putih" dijaluk, jumlah kasebut nganti 43, luwih saka The Beatles lan Elvis Presley gabung. Crosby nduwe singles bagan sing beda saben taun antara taun 1931 lan 1954, ditambah karo dheweke duwe 24 persembahan populer ing taun 1939.

Bing Crosby nyathet luwih saka 2,000 rekaman komersial lan kira-kira 4,000 acara radio, uga dhaptar penampilan ekstensif ing film lan televisi, dheweke minangka seniman paling akeh sing direkam ing sejarah.

Bing Crosby ngetung 41 cathetan nomer 1 ing tangga lagu (43 kalebu judhul kapindho lan katelu kanggo "Natal Merah"), luwih saka The Beatles kanthi (24) lan Elvis Presley kanthi (18) cathetan. Rekamane ngrampungake tangga kaping 396 kali, luwih saka Frank Sinatra (209) lan Elvis Presley (149) digabung.

Bing Crosby minangka seniman paling direkam ing sejarah kanthi meh 400 hit single sing didol ing saindenging jagad, prestasi sing ora ana sing kalebu kalebu Frank Sinatra, Elvis Presley, The Beatles, lan Michael Jackson ora cocog.

Crosby wis ngrekam papat pagelaran ing Grammy Hall of Fame, yaiku penghargaan khusus sing diadegake ing 1973 kanggo ngurmati rekaman "kualitatif lan sejarah".

Discografi[besut | besut sumber]

Kabeh cathetan Crosby ing LP.

1945 Natal Natal (Merry Christmas)

1953 Le Bing: Lagu Hits ing Paris

1953 Sawetara Chestnuts Lawas Apik

Swara Natal Natal 1954 (karo Peggy Lee lan Danny Kaye)

Bing 1954 Bing: Otobiografi Musical

1955 Merry Christmas (urip maneh saka 1945 album, jenenge Putih Natal ing taun 2000)

Masyarakat Tinggi 1956 (kanthi Frank Sinatra, Grace Kelly, lan Louis Armstrong)

1956 Lagu sing Aku Mau Sung Mau Pisanan

1956 Bing Sings Sak Ayam Bregman

1957 Bing Kanthi Ngalahake

1957 Sepira Banget Natal

1957 Trik Anyar (album)

Rapat Apik Sampeyan ing kene (karo Rosemary Clooney)

1958 Natal Nyanyi Karo Bing saindenging Donya

1958 Rasa Natal sing

1959 Cara Kulon Menang

1959 Gabung Bing lan Sing Bebarengan

1960 Pak Bing

1960 Bing lan Satchmo (karo Louis Armstrong)

1960 101 Lagu Gang

1961 Liburan ing Eropa

1962 Ing sisih Seneng

1962 Aku pengin Sampeyan Natal Merry

1963 Bali menyang Pulo Paradise

1963 Hitam Negara

1964 Amerika, Aku krungu Sampeyan Nyanyi (karo Frank Sinatra lan Fred Waring)

1964 Robin lan 7 Hoods Soundtrack (karo Frank Sinatra, Dean Martin, lan Sammy Davis, Jr.)

1964 12 Lagu Natal (karo Frank Sinatra lan Fred Waring)

1965 Sing Ngalahake Two-Beatin (karo Rosemary Clooney)

1965 Lagu-lagu sing Aku tresnani

1968 Bing modern

1968 Lagu-lagu sing Aku tresnani

1968 Hei Jude Hey Bing

1971 Wektu Dadi Bener

1972 Bing 'n' Basie (karo Count Basie)

1975 Memoir Kidul

1975 Yaiku Urip

1975 Bingo Lawas

1975 Saperangan Lagu Menari lan Menari (karo Fred Astaire)

1976 Urip ing London Palladium

1976 Ing Wektu Uripku

1976 Rasa Rasakena Apik Tengen

1976 Kenangan sing apik

1977 Seasons

Filmografi[besut | besut sumber]

  • 1971: Dr. Cook's Garden, como Dr. Leonard Cook (película para televisión).
  • 1970: Swing Out, Sweet Land (película para televisión).
  • 1967: The Danny Thomas Hour:"The Demon Under the Bed", Charlie Castle (serie de televisión).
  • 1966: Stagecoach (Hacia los grandes horizontes, La diligencia), Dr. Josiah Boone.
  • 1964: The Bing Crosby Show, Bing Collins (serie de televisión).
  • 1964: Robin and the 7 Hoods (Cuatro gánsteres de Chicago), Allen A. Dale.
  • 1963: Bob Hope Presents the Chrysler Theatre: "The House Next Door" (serie de televisión).
  • 1962: The Road to Hong Kong (Astronautas a la fuerza, Dos frescos en órbita), Harry Turner.
  • 1961: The DuPont Show of the Week: "Happy with the Blues", narrador (serie de televisión).
  • 1960: High Time, Harvey Howard.
  • 1959: Say One for Me (Di uno por mí), Father Conroy.
  • 1958: The Christophers: "Knock on Any Door" (serie de televisión).
  • 1958: The Legend of Sleepy Hollow (La leyenda de Sleepy Hollow), narrador.
  • 1957: Man on Fire (Alma atormentada), Earl Carleton.
  • 1956: High Society (Alta sociedad), C.K. Dexter-Haven.
  • 1956: Anything Goes, Bill Benson.
  • 1956: 'Ford Star Jubilee: "High Tor", Van Van Dorn (serie de televisión).
  • 1956: Showdown at Ulcer Gulch, hombre influyente.
  • 1954 The Country Girl (La angustia de vivir, La que volvió por su amor), Frank Elgin.
  • 1954: White Christmas (Blanca Navidad, Navidades blancas), Bob Wallace.
  • 1953: Little Boy Lost (El niño perdido), Bill Wainwright.
  • 1953: Scared Stiff (Una herencia de miedo), esqueleto (cameo).
  • 1952: Road to Bali (Camino a Bali), George Cochran.
  • 1952: Just for You', Jordan Blake.
  • 1952: Son of Paleface (El hijo de Carapalida, El hijo de Rostro Pálido), conductor de coche (cameo).
  • 1952: The Greatest Show on Earth (El espectáculo más grande del mundo, El mayor espectáculo del mundo), espectador (cameo).
  • 1951: Here Comes the Groom (Aquí viene el novio), Peter 'Pete' Garvey.
  • 1950: Mr. Music, Paul Merrick.
  • 1950: Riding High (Lo quiso la suerte), Dan Brooks.
  • 1949: La leyenda de Sleepy Hollow y el Señor Sapo, narrador
  • 1949: Top o' the Morning, Joe Mulqueen.
  • 1949: A Connecticut Yankee in King Arthur's Court (Un yanqui en la corte del rey Arturo), Hank Martin.
  • 1948: The Emperor Waltz (El vals del emperador), Virgil Smith.
  • 1947: Road to Rio (Camino de Río), Scat Sweeney.
  • 1947: Welcome Stranger (Por distintos caminos), Dr. James 'Jim' Pearson.
  • 1947: My Favorite Brunette (Morena y peligrosa), Harry.
  • 1946: Blue Skies (Cielo azul), Johnny Adams.
  • 1946: Road to Utopia, Duke Johnson / Junior Hooton.
  • 1945: The Bells of St. Mary's (Las campanas de Santa María), padre Chuck O'Malley.
  • 1945: Out of This World, voz de Herbie cuando canta.
  • 1944: Here Come the Waves, Johnny Cabot.
  • 1944: The Princess and the Pirate (La princesa y el pirata), novio de Margaret.
  • 1944: Going My Way (El buen pastor, Siguiendo mi camino), padre Chuck O'Malley.
  • 1943: Dixie (El cantor del río), Daniel Decatur Emmett.
  • 1943: They Got Me Covered (Me tenían cubierto), voz de la caja de música.
  • 1942: Road to Morocco (Ruta de Marruecos), Jeff Peters.
  • 1942: Holiday Inn, Jim Hardy.
  • 1942: My Favorite Blonde (Mi rubia favorita), hombre delante de Union Hall (cameo).
  • 1941: Birth of the Blues, Jeff Lambert.
  • 1941: Road to Zanzibar, Chuck Reardon.
  • 1940: Rhythm on the River, Bob Sommers.
  • 1940: If I Had My Way (Con la música a otra parte), Buzz Blackwell.
  • 1940: Road to Singapore (Ruta de Singapur), Joshua 'Josh' Mallon V.
  • 1939: The Star Maker, Larry Earl.
  • 1939: East Side of Heaven (Al Este del cielo), Denny Martin.
  • 1939: Paris Honeymoon, 'Lucky' Lawton.
  • 1938: Sing You Sinners, Joe Beebe.
  • 1938: Dr. Rhythm, Dr. Bill Remsen.
  • 1937: Double or Nothing, 'Lefty' Boylan.
  • 1937: Waikiki Wedding, Tony Marvin.
  • 1936: Pennies from Heaven, Larry Poole.
  • 1936: Rhythm on the Range, Jeff Larabee.
  • 1936: Anything Goes, Billy Crocker.
  • 1935: Two for Tonight, Gilbert Gordon.
  • 1935: Mississippi, Tom Grayson.
  • 1934: Here Is My Heart, J. (Jasper) Paul Jones.
  • 1934: She Loves Me Not, Paul Lawton.
  • 1934: We're Not Dressing (Música sobre las alas), Stephen Jones.
  • 1934: Just an Echo.
  • 1933: Going Hollywood (Amores en Hollywood), Bill 'Billy' Williams.
  • 1933: Please, Howard Jones.
  • 1933: Too Much Harmony, Eddie Bronson.
  • 1933: College Humor, Prof. Frederick Danvers.
  • 1933: Blue of the Night, Jack Smith.
  • 1932: The Big Broadcast (Ondas musicales), Bing Hornsby.
  • 1932: Dream House, Bing Fawcett, fontanero.
  • 1931: One More Chance.
  • 1931: Confessions of a Co-Ed, cantante.
  • 1930: Reaching for the Moon (Para alcanzar la Luna), Bing.