Bernadette N. Setiadi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bernadette N. Setiadi

Prof. Dr. Bernadette N. Setiadi ingkang miyos wonten ing Bukittinggi, Sumatera Barat ing tanggal 6 Oktober 1948 inggih punika salah satunggaling psikolog, panulis, lan tokoh pendidikan Indonésia. Piyambakipun inggih tokoh pendhidhikan ingkang aktip sanget kanggé ningkataken kulaitas pendhidhikan Indonésia.[1] Bernadette N Setiadi inggih putra kaping enem saking sangang sedherekipun, lan namung piyambakipun saking sadaya anggota kulawarganipun ingkang saged nggayuh pendhidhikan ingkang inggil. Kalih kakang masipun ingkang palin sepuh kedah drop out saking kuliahipun kanggé nerasaken kupaya kulawarga kanggé nerasaken pabrik es lilin saha toko onderdil ing Bukittinggi. Lan namung ibunipun tanpa bapak ingkang ngancani gesangipun ngantos piyambakipun saged mlebet Fakultas Psikologi Universitas Indonesia ing taun 1967, amargi bapakipun sampun séda nalika piyambakipun wonten ing kelas enem SD.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Padamelanipun[besut | besut sumber]

  • Guru Besar Universitas Katolik Indonesia Atma Jaya (2008)[2]
  • Rektor Universitas Katolik Indonesia Atma Jaya (2003-2007)
  • Dosen Fakultas Psikologi Universitas Katolik Indonesia Atma Jaya (2003-sekarang)
  • Wakil Ketua Yayasan Atma Jaya (1999)
  • Dosen Fakultas Psikologi Universitas Indonesia (1975-2003)
  • Kepala Divisi Riset dan Konsultasi Lembaga Psikologi Terapan UI
  • Anggota Dewan Juri “Yap Thiam Hien Award” 2008

HAsiling karya[besut | besut sumber]

  • Teknologi Informasi dan Perguruan Tinggi Ibarat Sekeping Uang Logam (2006)
  • Psikologi Eksperimen (2005)
  • Bhumiksara dan Kerasulan Cendekiawan Katolik: Sebuah Kumpulan Refleksi (2005)
  • Ongoing Themes in Psychology and Culture (2004)
  • Schooling, Age, and Culture as Moderators of Role Perceptions (1984)
  • Relationship Between Several Socio-psychological Variables and The Decision to Follow The Family Planning Program (1983)
  • The Roles of Catholic Higher Education in Bringing Peace into a Plural Society

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] Bernadette Menciptakan Obama di Indonesia (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)
  2. [2] Yap Thiam Hien Award 2008 Untuk Siti Musdah (dipunundhuh tanggal 28 Januari 2013)