Beras soklat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Beras soklat
Reis - Sorte C voll.jpg
Jeneng Cina
Cina 糙米
Werdi literalrough rice

Cithakan:Infobox Chinese/VietnameseCithakan:Infobox Chinese/ThaiCithakan:Infobox Chinese/Korean

Beras soklat
Nama Jepang
Kanji: 玄米
Jeneng Filipino
tglpinawà
Jeneng nep
nepमार्सी चामल

Beras soklat punika gandum wutuh beras karo njaba inedible awake dibusak. Nasi putih minangka gandum sing padha tanpa lambung, lapisan bran, lan germ sereal . Sega abang, sega emas, lan sega ireng (uga diarani sega ungu) iku sakabehane nasi kanthi lapisan njaba sing beda-beda pigmen. Nasi coklat umume butuh wektu masak luwih dawa tinimbang beras putih, kajaba yen wis rusak utawa glepung glepung (sing ngobong bran tanpa nyopot). [1] Penelitian dening Gujral lan Kumar ing taun 2003 ngramal wektu masak antara 35 lan 51 menit. [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "USDA ARS Online Magazine Vol. 50, No. 5".
  2. Manickavasagan, Annamalai (2017-08-22). Brown Rice. Springer. p. 2017. ISBN 9783319590110.