Beras ireng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nasi ireng
Nasi ireng kaya sing didol ing China

Nasi ireng minangka sawijining jinis sega spesies Oryza sativa L., sawetara kalebu beras ketan . Nasi ireng uga dikenal minangka 'Beras Terlarang' ing Tiongkok Kuno amarga mung sing kalebu kelas ndhuwur sing bisa mangan. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné

Saiki ana maneka werna jinis beras ireng, kalebu beras ireng Indonesia, beras balatinaw Filipina, [1] lan beras ireng mlathi Thailand. Nasi ireng dikenal minangka chak-hao ing Manipur, ing endi panganan cuci mulut digawe saka beras ireng disajakake ing pesta utama.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng prri1