Bazin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bazin
Bazin.jpg
Bazin (center) served with a stew and whole hard-boiled eggs.
Panggonan asalLibya
Woworan pokokbarley, water and salt
Buku masakan: Bazin  Médhia: Bazin

Bazin ( Arab: البازين‎‎ , diucapake [baːˈziːn] , yaiku roti tanpa ragi ing masakan Libya sing disiapake karo gandum, banyu lan uyah. Bazin disiapake kanthi nggodhog glepung gandum ing banyu banjur dieselehake kanggo nggawe adonan nggunakake magraf, yaiku kayu sing unik kanggo ancas iki. Adonan banjur bisa diselehake ing telusur lan ngidini wektu atos, sawise dibakar utawa didang. [a] Uyah minangka woworan kanggo kekerasan bazin. Bazin bisa uga tektur kaya atos lan keras. [b] Bisa uga disiapake nggunakake glepung gandum, lenga zaitun lan lada minangka bahan.

Bazin biasane disuguhake karo saos tomat, endhog, kentang, lan daging . Cara persiapan iki kalebu mbentuk adonan kanthi bentuk piramida utawa kubah, sawise kasebut, bisa disuguh karo sup tomat utawa godhoan daging lan kentang diwutahake ing ndhuwur utawa ing sakubenge lan dihiasi endhog sing digodhog. Endhog mentah uga bisa diselehake ing sup panas. Aseeda minangka sajian sing disiapake nggunakake bazin, madu, sirup kurma lan butter utawa minyak. Bazin uga bisa diiringi campuran waluh lan saos tomat sing wis dimasak. [c]

Yen dikonsumsi, bazin bisa uga "disendhok lan dipangan nganggo driji." Biasane dipangan nganggo tangan tengen, lan bisa dikonsumsi sacara umum. Bazin wis diterangake minangka panganan tradisional lan minangka sajian nasional Libya.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Grolier
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Footprint
  3. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng The Libyan Journal of Agriculture 1977


Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "lower-alpha", nanging tenger <references group="lower-alpha"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana