Menyang kontèn

Bathik Banyumas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Batik Banyumas)
Bathik Banyumas

Bathik Banyumas ya iku bathik kang duwé corak padha karo bathik Surakarta.[1] Nanging, ana kang gawé béda ya iku corak miring, ora nganggo wiron, warna sogané soklat rada kuning, rada kasar, lan prosès gawéné luwih rikat.[2] Bathik iki digawé nganggo bahan mori.[3] Mori kang wis diolah, dicap banjur diprosès manèh nganggo diwedel, dilorod, lan dirining.[4]

Sentra bathik Banyumas ana ing Kacamatan Sokaraja lan Kacamatan Banyumas.[5] Panggonan iku mapan ana sisih wétané Kutha Purwokerto.[6]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Tohari, Ahmad. 1991. Banyumas Wisata dan Budaya. Purwokerto. CV. Metro Jaya.
  2. Edy Suswanto, dkk. 2009. Peninggalan Kepurbakalaan Sajarah dan Aji Tradisi di Kabupatèn Banyumas. Puwokerto: DISBUDPAR BANYUMAS.
  3. Herusatoto, Budiono. 2008. Bayumas Sajarah, Budaya, Basa, dan Watak. Yogyakarta: LKiS
  4. "Archive copy". Diarsip saka sing asli ing 2011-03-19. Dibukak ing 2011-04-05.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)
  5. Banyumas Wisata dan Budaya
  6. "Archive copy". Diarsip saka sing asli ing 2012-03-24. Dibukak ing 2011-04-05.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)