Basa Syong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Basa Syong utawa basa Syèng (Aksara Kan: 湘; pinyin: xiāng; Mandharin: Syang) yaiku basawangsa Cina kang akeh kocap ing propinsi Hunan uga ing Kwangsyi Lor, Kwicow, lan Hubey. Para juru widya mara basa Syong dumadi limang bageklumpuk yaiku Chang-Yi, Low-Syaw, Hengcow, Cen-Syu, lan Yong-Cwan. Carabasa Low-syaw kang uga karan basa Syong Lawas isih mbedakake telung jinis wyanjana saka basa Cina Tengahan. Basa Syong uga kena paribawa kang akeh saka basa Mandharin ing telung saka papat laladan pocapan basa Syong lan basa Kon ing propinsi Cyangsyi kang mbiyen katekan wong menyang Hunan saka jaman rajawangsa Ming.