Basa Kon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Basa Kon (Aksara Kan: 贛語 , Mandharin: Kanhwah, Pinyin: Ganhua) yaiku klumpukan basawangsa Cina kocap dening akeh wong ing propinsi Jiangxi uga ing laladan kayata Hunan, Hubei, Anhui, lan Hogkyen. Basa iki paling cedhak kalawan basa Hagkah ing prakara swarawidya. Basa Kon nduwe akeh carabasa lan carabasa Lanchong (Aksara Kan: 南昌, Mandharin: Nanchang) kang dianggep dadi basa bakune.