Basa Dénmark

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Basa Denmark)
Basa Denmark
Dansk
Asal Denmark, Jerman, Kapuloan Faroe, Greenland
Tlatah Denmark, Kapuloan Faroe, Greenland, Schleswig Kidul
Panyatur asli
6 juta (tanpa surya)
Basa Indo-Éropah
 Basa Jermanik
  Basa Jermanik Lor
   Skandinavia Wétan
    Basa Denmark
Status resmi
Basa resmi ing
Denmark, Greenland, lan Kapuloan Faroe. Diakoni lan dilindungi sacara resmi ing Jerman.
Diundhangaké déning Dansk Sprognævn(Dewan Basa Denmark)
Sandi basa
ISO 639-1 da
ISO 639-2 lan
ISO 639-3

Basa Dénmark iku basa Jérmanik Lor sing panyaturé watara 5,5 yuta wong ing Denmark lan ing Greenland, Jérman, Norwégia, Swédia, Kanada, Uni Émirat Arab lan Amérika Sarèkat. Basa Dénmark dadi basa resmi ing Norwégia nganti taun 1830-an lan ing Islandia nganti taun 1944. Saiki basa Denmark minangka basa asing pisanan sing disinau ing Islandia.

Aksara[besut | besut sumber]

Aksara Denmark padha karo aksara Latin umumé, nanging nduwèni huruf-huruf sing ora ana jroning tulisan Latin kaya æ, ø, lan å. Abjad kaya C, Q, W, X lan Z mung dianggo ing serapan tembung manca.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Basa Dénmark ing KamusWiki.

Cithakan:Basa resmi Uni Éropah

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Dénmark&oldid=960004"