Basa Denmark

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Denmark (Dansk)
Negara/Negari: Denmark, Jerman, Kapuloan Faroe, Greenland
Tlatah: Denmark, Kapuloan Faroe, Greenland, Schleswig Kidul
Cacah Panutur: 6 juta
Urutan kaping: Ora klebu top 100
Rumpun basa: Basa Indo-Eropah
 Basa Jermanik
  Basa Jermanik Lor
   Skandinavia Wétan
    Basa Denmark
Status Resmi
Basa resmi ing: Denmark, Greenland, lan Kapuloan Faroe. Diakoni lan dilindungi sacara resmi ing Jerman.
Akadhémi Basa: Dansk Sprognævn(Dewan Basa Denmark)
Kodhe Basa
ISO 639-1 da
ISO 639-2 lan
SIL DNS

Basa Denmark (Basa Dansk) iku Basa Jermanik Lor kanthi watara 5,5 yuta penutur utamané ing Denmark, nanging uga ing Greenland, Jerman, Norwegia, Swedia, Kanada, Uni Emirat Arab lan AS. Basa Denmark dadi Basa resmi Norwegia nganti ± taun 1830 lan Islandia nganti taun 1944. Saiki Basa Denmark minangka basa asing pisanan sing disinaoni ing Islandia.

Aksara[sunting | sunting sumber]

Aksara Denmark padha karo aksara Latin umumé, nanging nduwèni huruf-huruf sing ora ana jroning tulisan Latin kaya æ, ø, lan å. Abjad kaya C, Q, W, X lan Z mung dianggo ing serapan tembung manca.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Basa Denmark ing KamusWiki.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Denmark&oldid=826194"