Basa Dhénemarken

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Basa Dénmark)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Basa Dhènemarken
Dansk
AsalDhènemarken, Jerman, Kapuloan Faroe, Greenland
LaladanDhènemarken, Kapuloan Faroe, Greenland, Schleswig Kidul
Panyatur asli
6 juta (tanpa surya)
Basa Indo-Éropah
 Basa Jermanik
  Basa Jermanik Lor
   Skandinavia Wétan
    Basa Dhènemarken
Status resmi
Basa resmi ing
Dhènemarken, Greenland, lan Kapuloan Faroe. Diakoni lan dilindungi kanthi resmi ing Jerman.
Diatur déningDansk Sprognævn(Dewan Basa Dhènemarken)
Kodhe basa
ISO 639-1da
ISO 639-2lan
ISO 639-3

Basa Dénmark iku basa Jérmanik Lor sing panyaturé watara 5,5 yuta wong ing Denmark lan ing Greenland, Jérman, Norwégia, Swédia, Kanada, Uni Émirat Arab lan Amérika Sarèkat. Basa Dénmark dadi basa resmi ing Norwégia nganti taun 1830-an lan ing Islandia nganti taun 1944. Saiki basa Denmark minangka basa asing pisanan sing disinau ing Islandia.

Aksara[besut | besut sumber]

Aksara Denmark padha karo aksara Latin lumrahé, nanging duwé huruf-huruf sing ora ana sajeroning tulisan Latin kaya æ, ø, lan å. Abjad kaya C, Q, W, X lan Z mung dianggo ing serapan tembung manca.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Basa Dhénemarken ing KamusWiki.

Cithakan:Basa resmi Uni Éropah